REISETIPS HELLAS; DODEKANESENE; Øy nr. 15; AGATHONISI!

http://REISETIPS HELLAS; DODEKANESENE;

Øy nr. 15; Agathonisi


Fra Agathonisi. (www. Greek Reporter.)
 

Feriere på Agathonisi? Hvorfor ikke? Her må det være utrolig stille og rolig, en lise for en stresset person. For Agathonisi er bitteliten, bare 13,5 kvadratkilometer, i 2011 bodde det 185 mennesker her. Etter 1954 har øya hatt flere utviklingsprosjekter som utbedrete og asfalterte veier, den har egen kraftstasjon, heliokopterlufthavn, og havn. Øya har eget ferskvannssystem, sanitæranlegg, internettilgang. Eneste havn er Agios Giorgos, her finnes noen få hoteller, og øya har to landsbyer; Megalo Chorio (168 innb.) og Micro Chorio (17 innb). BEFOLKNINGEN; består mest av bønder og fiskere, noen arbeider med fiskeoppdrett. Men de siste årenes turistutvikling har ført til befolkningsvekst og infrastruktur for turisme.


Kart over Nord-Dodekanesene. (www. Hotel Room Search.)
 

        HISTORIE. Etter at karierne fra Anatolia bosatte seg på øya, ble den bosatt av dorere og jonere fra Miletos. Øya var fødested for filosofen Theogitos, en elev av Aristoteles. I løpet av den bysantinske perioden skal øya ha vært bosatt av forviste bysantinere, noe som er trukket fordi øyboerne snakker en særskilt ren form for gresk. I 1294 ble øya donert til et kloster på Patmos, i 1522 ble den overtatt av Det Osmanske Riket. 6. august 1824 søkte den beseirede osmanske og egyptiske flåte havn her. Tidlig på 1800-tallet søkte innbyggere fra Patmos og Fournoi seg hit. I 1912 kom Agathonisi under italiensk styre, i 1943 av Tyskland. Overgitt Hellas i 1948! Øya ligger helt nord i Dodekanesene. 

Agathonisi og strand. (www. Kalispera Greece.)

Booking; Agathonisi; www.kalispera.se/islands/dodecanese/agathonisi.html.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

olav uthaug

olav uthaug

64, Sandnes

Humoristisk, ironisk fyr med glimt i øyet. Har sans for å komme med den skrudde replikken, den ingen merker før den slår ned som en bombe og ingen skjønner hva som skjer. Jobber nok ved Den Norske Opera, men digger alt fra folkemusikk til rap. Synes onkl P`s "Styggen på ryggen" er RÅBRA!

Kategorier

Arkiv

hits